Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Til alles store overraskelse, har vores minister, Lars Aagaard den 14.marts 2024 bekendtgjort, at der må bygges og testes reaktorer i Danmark, –  også med “rigtigt” brændsel, altså uran eller thorium i kernen.

Copenhagen Atomics, Seaborg og andre må altså bygge små modulære reaktorer, SMR’er, og teste dem i Danmark med fissilt brændsel, så også kædereaktionen og dens påvirkning af de benyttede beholdere m.v. kan udvikles og testes. – Dog må reaktorerne ikke levere energi til produktion af el og formodentlig heller ikke fjernvarme eller procesvarme. – Logikken længe leve!!! (;-)

Det var klima-, energi- og forsyningsminister, Lars Aagaard (M), der i Folketinget den 14/3-24 slog fast, at reaktorer gerne må testes i Danmark – også med fossilt brændsel!

Flere politikere har ellers meldt ud, at dansk lovgivning forhindrer SMR-udviklere i at afprøve deres teknologier herhjemme. De skulle derfor testes i udlandet.

Før disse nye teknologier kommer på markedet, skal de naturligvis testes grundigt, og dette kan altså nu lade sig gøre her i landet.

Det gælder for så vidt ikke kun SMR’er, men atomreaktorer generelt.

Læs artiklen her

https://www.msn.com/da-dk/nyheder/other/gr%C3%B8nt-lys-atomreaktorer-kan-lovligt-afpr%C3%B8ves-i-danmark/ar-BB1jTpQ9?ocid=socialshare