Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Sidste nyt:  Areva-Siemens oplyser 21.11.2022, at reparationen af fødevandspumperne forventes færdig ca. 10. december, og at normal drift forventes i slutningen af januar 2023.

Se mere om situationen her

World Nuclear News oplyser den 19.10.2022, at en fejl ved fødevandspumperne har stoppet værket, indtil fejlen er udbedret. Den 27/12 er nævnt som forventet startdato.

Foreløbig rettelse (HS: 26/10): En trykvandsreaktor har to slags “cirkulationspumper”. Dels skal vandet i den primære kreds pumpes gennem reaktoren og dampgeneratorernes primærside. Dels skal dampgeneratorerne “fødes” med vand fra kondensatoren. Det er lidt uklart, hvad fejlen helt konkret skyldes ?? – Vi vender tilbage, når dette er afklaret.  – Læs artiklen her.

Ifølge det svenske SKIMATSANS 10.10.2022 og WNN (World Nuclear News) kører det nye store finske kernekraftværk, Olkiluoto 3 nu med fuld effekt, 1600 MWe.

Samtidig testes en række sikkerhedssystemer.

Reaktoren er en såkaldt EPR (European Pressuraized Reactor), som også bygges i Storbritannien, Frankrig og Kina.

De to øvrige reaktorer på samme sted, OL 1 og OL 2 leverer op til 880 og 890 MWe.

Desuden har Finland to russisk designede reaktorer af typen VVER-440 PWR, Loviisa 1 og 2, der hver leverer 507 MWe. I alt leverer de 5 værker 53 % af Finlands elforbrug. Ydelsen er 4380 MW, når alle de 5 reaktorer kører på fuld effekt. Til sammenligning er Danmarks gennemsnitlige el-forbrug: ca. 4000 MW.

Se artiklen hos KLIMATSANS

Comments

  1. REOs tidligere udtrykte tvivl om anløggets rettidige succesfulde idriftsøttelse er hermed gjort til skamme.

  2. Et sent svar: Kære Jørgen Pinholt! REO har længe set frem til start af Olkiluoto 3, og vi er meget glade for, at det nu kører med fuld effekt. Men “rettidigt” kan man ikke kalde det! Det er vist tæt på 13 år forsinket, og det har vi naturligvis ikke været glade for. Men vi har ikke været i tvivl om, at det blev færdigt!

Comments are closed.