Cand.scient. (fysik) og Ph.d. (elektronik).

I 1990 producerede Sverige tre gange så meget CO2-fri elektrisk energi vha. kernekraft, som Danmark gjorde i 2021 vha. sol og vind – vel at mærke per indbygger! Hvordan nåede Sverige så langt, og hvordan skaffer Sverige sig kernekraftbrændsel? For at blive klogere på det, havde REO 24. august 2022 et online-foredrag med fysiker Uffe Bergmann, der arbejder ved Westing-house i Sverige.

Om foredraget

Uffe Bergmann er ansat hos Westinghouse i Sverige. Her er han teknisk leder for udviklingen af brændsel til kernekraftværker. Han har en baggrund som forsker i eksperimentel kernefysik på Århus Universitet og CERN. I foredraget kom Uffe bl.a. ind på:

 • Hvilken rolle kernekraft har i Sverige i dag og forventes have i fremtiden.
 • Westinghouse’s rolle og historiske udvikling til en komplet leverandør af kernekraftteknologi.
 • Introduktion til brændselsfabriken i Västerås.
 • Udvikling af moderne brændselprodukter – motivation, designoptimering og fabrikation.
 • Brændselskredsløbet.

Comments

 1. hej
  Jeg har lige lyttet til videoen om brændsel.
  Det var vældig interessant.
  Tak for det.

Comments are closed.