Cand.scient. (fysik) og Ph.d. (elektronik).

For at deltage i foredraget skal du bruge nedenstående:

https://us06web.zoom.us/j/89011918836?pwd=aW13NDdyVlRVSnpqUU5DbTI3OXVHQT09
Passcode: 893004

I energidebatten er præmissen ofte, at der altid er noget vedvarende energi et sted i Europa, og så kan man bare flytte strømmen rundt. Men de færreste har et indblik i, hvordan tranmissionsnettet virker. Skulle der en gang i fremtiden komme 10 GW havvind ind til Esbjerg, så skal strømmen jo videre, og for at illustrere proportionerne kan det nævnes, at man i dag kan transmittere 0,6 GW hen over Storebælt. For at blive klogere på transmissionsnettet og elmarkedet i det hele taget inviterer REO til et online-foredrag med Civilingeniør Paul-Frederik Bach, der i 41 år arbejdede ved Elsam og Eltra:

Torsdag den 6. oktober kl 19.30-21.00

REO, Ren EnergiOpysning, arrangerer mødet, men det er åbent for alle interesserede. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i foredraget.

Om foredraget

Paul-Frederik Bach arbejdede fra 1964 til 1997 hos ELSAM, hovedsageligt med planlægning af udbygning af transmissionsnet og kraftværker vest for Storebælt. Fra 1997 til pensionering i 2005 deltog han i opbygningen af den systemansvarlige virksomhed for Vestdanmark, Eltra. Særlig vægt fik tilslutningen til det nordiske spotmarked for el og indpasningen af vindkraft. Han har siden 2005 påtaget sig konsulentopgaver. På Paul-Frederiks hjemmeside kan man løbende finde aktuelle analyser af elmarkedet: http://www.pfbach.dk/

I foredraget vil Paul-Frederik komme ind på bl.a.:

  • Fra lastfordeling til nordisk elmarked. Markedskoblingen i Europa.
  • De internationale prisforskelle.
  • Transmissionsnettet, forsinkelser og flaskehalse.
  • Hvorfor bestemmer naturgassen engrospriserne for el i Europa?
  • Strategi for forebyggelse af blackout.
Du kan downloade en PDF-version af indbydelsen her.

Comments

  1. ville der ikke være link til foredraget på hjemmesiden? her tilmeldt mig via mailo. men har ikke modtaget link

    mvh kim

  2. Tak for din tilmelding. Linket kommer på hjemmesiden et par dage i forvejen, og så sender vi linket direkte til de tilmeldte på samme tid. Helt lavpraktisk så er det fordi, et Zoom-abonnement er dyrt, så vi køber det fra gang til gang (billigste løsning), og derfor kan vi ikke lave linket før nogle dage i forvejen.

Comments are closed.