Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Ifølge det svenske KLIMASANS (31/6-21) bygger Kina så mange kulkraftværker, at samme kilde vover en uhyggelig påstand: “Der er ingen tvivl om, at Verdens CO2-udslip vil vokse – uanset hvad resten af verden gør!”

Alene i 2020 startede Kina kulkraftværker med en total ydelse på 38,4 GWe. Det svarer til, at de starter et 740 MW kulkraftværk hver uge!

Til sammenligning havde den største danske kulkraft-enhed (på Asnæsværket) en effekt på 640 MW.

Kina bygger lige nu på 88 GW kulkraft og planlægger yderligere 158 GW.

PS. Et lille “e” bag GW betyder, at det er den elektriske effekt (ikke varmen), der angives. De fleste moderne kulkraftværker har en virkningsgrad på ca. 40 %. Så den termiske effekt er ca. 2½ gange større end den leverede el-effekt.