Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Ifølge nyhedsbureauet AP, har Miljøminister Norbert Röttgen aftalt med Tysklands 16 delstater, at de 7 reaktorer (bygget før 1980), der er midlertidigt lukket… – skal forblive lukket.
Reuters meddeler (rapport fra det tyske miljøministerium), at det er muligt at stoppe samtlige tyske kernekraftværker før 2017, – “uden at det vil medføre mangel på strøm eller gøre strømmen nævneværdigt dyrere”.

REO`s kommentar: Den sidste oplysning strider imod al sund fornuft! – Allerede nu importerer Tyskland strøm både fra Norden og fra Frankrig, så oplysningen er enten forkert – eller Tyskland må genstarte og/eller bygge et større antal kul- og/eller gas-kraftværker – eller importere en meget stor del af strømmen.
Tilføjelse: Den 8. juni har Tyskland vedtaget, at de sidste 10 reaktorer skal lukkes før 2022.
– En egentlig plan for Tysklands elforsyning skal først nu udarbejdes.​