Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Berlingske har lavet en meget saglig artikel om nødvendigheden af atomkraft i kampen mod klimaforandringer. IPCC anbefaler atomkraft, lande med meget atomkraft udleder mindre CO2 og selvom sikkerheden er bedre end alle andre energikilder, er der stadig en masse undskyldninger for ikke at tage det i brug. Imens lide klimaet. /REO

Atomkraft? Tjaah, hmmm, øhhh

af Lars Henrik Aagaard d.23 februar 2019

Er atomkraften den hellige og forkromede klimagral, der kan redde os alle fra klimakatastrofen? Eller er det den alt for dyre og stærkt risikable energiteknologi, som Danmark og andre lande for alt i verden bør undgå for at komme i klimamål? Eksperter med indsigt i kernekraft og energisystemer er forbløffende uenige.

Den igennem årtier så forkætrede atomkraft har fået noget, der ligner en renæssance.

Før jul spurgte Berlingske på lederplads: »Hvorfor er kernekraft ikke en del af klimaløsningen?«.

I USA retter verdens nok største klimakendis, den tidligere NASA-klimaforskningschef James Hansen, kraftig kritik mod grønne miljøbevægelser for deres antinukleare synspunkter.

Vi kan med al sandsynlighed ikke få CO2-fri strøm uden hjælp fra atomkraften, mener han og siger til The Globe and Mail, at miljøorganisationer har skabt en »urealistisk« frygt for kernekraft.

Selv FNs klimapanel IPCC inddrager i sin seneste og uhyre omtalte rapport om det globale 1,5 graders temperaturmål atomkraft som en potentiel del af den globale klimaløsning.

Læs mere på Berlingske.

Comments

  1. Kommentar til Berlingske’s artikel om Atomkraft?, den 24. februar 2019
    Kort: Artiklen er et skoleeksempel på, hvordan man spreder usikkerhed hos borgeren, som konkluderer, at hvis eksperterne er ”forbløffende uenige”, så er det nok bedst at sige ”Nej tak til atomkraft”. Artiklen citerer to eksperter, som har et indgående kendskab til atomkraft, og to eksperter, som aldrig har haft et kursus i reaktorfysik på universitetsniveau, og hvis hele eksistensberettigelse er, at der er en politisk målsætning om, at Danmark skal forsynes med 100% VE. Det er ikke mærkeligt, at de er uenige.

Comments are closed.