Lars Boje Mathiesen er både folketingskandidat og tilhænger af atomkraft. Han har begået et fremragende blogindlæg på Jyllandsposten, hvor han tager fat på nogen af argumenterne, der bruges imod atomkraft. Man kan altid finde huller i osten, men det er altid prisværdigt når politikere fremhæver atomkraften.

Debatten om kernekraft er et af de tydeligste eksempler på, hvorfor sagligheden har trænge kår i klimadebatten. Siden de første ”Atomkraft nej tak”-kampagner, har politikerne ganske enkelt ikke turde tage en grundig og evidensbaseret debat om kernekraft. Tjernobyl bruges endnu ofte stadig som eksempel på, hvorfor vi ikke bør bruge kernekraft. Man ignorerer stadig de nu kendte fakta om kommunistiske nedslidte og uholdbare teknologiske løsninger. Man ignorerer, at Fukushima ikke medførte skadelig stråling. I debatten har jeg sågar stødt på folk, som ikke mener, der burde være nogen stråling i Danmark overhovedet. Det vidner om, hvilket oplysningsarbejde der skal løftes.