De varierende energikilder kan ikke levere elektricitet døgnet rundt, året rundt! Men det blæser atomkraftmodstanderne højt og flot på, idet de snakker om energiproduktion på årsbasis og glemmer, at sol og vind til tider ikke leverer noget. Et aktuelt eksempel fra Tyskland:

Et velfungerende atomkraftværk i hjertet af Europa standses. Det har i 33 år leveret elektricitet i store mængder, uden vrøvl og næsten uden udslip af CO2. Ca. 10 mia. kWh hvert år (Danmark bruger ca. 35 mia. kWh/år). I USA har tilsvarende værker fået tilladelse til drift til de fylder 60 år. Europæerne har altså smidt 10 mia. kWh ren elektricitet pr. år i 27 år væk. Altså 10 mia. kWh/år frem til 2042! Man sku’ tro det var løvn!
Hvad mon det svarer til i penge? – Det er ikke beregnet! – Men nu skal man investere i andre anlæg til at erstatte den strøm, som man har smidt væk! Her byder sol og vind sig til som politisk korrekte energier. Men kan de erstatte atomkraften?
Bertel Lohmann Andersen.