Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

DONG, nu Ørsted, garanterede for nylig i breve til kunderne, at de nu leverer 100 % grøn strøm fra DONGs havvindmøller. Da dette er forkert, klagede REO i dagbladet Politiken, 31.10.17, og da DONG svarede undvigende, har vi nu, 4.12.17 sendt klage over markedsføringen til Forbrugerombudsmanden.

Vindstød sælger også vindmøllestrøm!

Også el-selskabet Vindstød (se Vindstød.dk) skriver: “Du køber altid 100% el fra danske vindmøller”. REO har i 2017 opfordret Vindstød til at oplyse, at strømmen naturligvis IKKE kommer fra vindmøller, når det ikke blæser. Så får kunderne strømmen fra gas, kul, biomasse og fra importeret kernekraft og vandkraft.

Da Vindstøds markedsføring endnu ikke er ændret, råder vi vores medlemmer og andre til at købe den præcis samme strøm fra selskaber, der markedsfører sig korrekt. Se mere om begge “sager” i Medlemsinfo.​


Læs REO’s klage til Forbrugerombudsmanden her