Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

REO blander sig ikke i debatten om vindmøllers udseende, og om de opstilles på land eller på havet. Det er der mange andre, der tager sig af.

Men vindmøller har et affaldsproblem, som først er blevet rigtig tydeligt de seneste år..

En gruppe australske indbyggere har dannet en forening: “Stop These Things”, fordi de er modstandere af de mange vindmøller, der opstilles i Australien.

De har en hjemmeside: https://stopthesethings.com/  – Den skriver i dag, 30. september, om et affaldsproblem, som endnu ikke er løst.

Læs artiklen her

Billedet er fra Vest Texas, som har satset kraftigt på vindkraft, og da den gennemsnitlige levetid er 20-25 år, er der allerede nu udskiftet et stort antal vinger.

I Danmark har vi lidt mere end 6.000 vindmøller med hver tre vinger, så alene hos os bliver der ca. 20.000 udtjente møllevinger de kommende 25 år.

PS. Der arbejdes naturligvis på at finde en løsning. I Danmark har vindmøllevingefabrikken Siemens Gamesa i Ålborg meldt ud, at de i stedet for epoxylim eksperimenterer med en lim, der kan opløses med syre, så vingernes dele kan adskilles og delvis genbruges. Men det gælder jo kun for kommende vinger, – og ikke for de mange tusind kasserede vinger, der er ophobet i hele verden..