Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Ifølge Energy Supply den 28. juni 2023 sættes energiøen i Nordsøen på pause.

Det er nok ikke alene REO’s kritiske artikler om dette projekt, der har påvirket regeringen til at se mere nøgternt på omkostningerne og de optimistiske projekter i forbindelse med energiøen!

Også på ing.dk, Energy Supply og flere dagblade har der været rejst kritik af projektet. Og for øvrigt også omkring Bornholm som energiø.

Foto fra artiklen i Energy Supply.

Se artiklen her

REO’s kommentar:  Dette er en positiv overraskelse!
Næsten alle vurderinger fra teknisk kyndige har påpeget så mange usikkerheder om projektet, at det objektivt set er fornuftigt at holde en tænkepause.
Vi er mange, der har frygtet, at alt, der ligner grønne initiativer, automatisk får politisk medvind og bliver gennemført – helt uanset prisen.
Omvendt er en solid og langsigtet løsning på elområdet blevet afvist/udskudt gennem nu årtier, fordi den har været i politisk modvind indtil for nylig. Det er kernekraften, der kunne give os en stabil elforsyning i årtier. – Uden energiøer og tusindvis af vindmøller på land og på havet og uden behov for CCS! – Men gerne PtX til produktion af flydende brændstof. Denne produktion fungerer mere økonomisk, når energikilden kører stabilt og ikke er fluktuerende som el fra sol og vind!
Denne drøm kan måske gå i opfyldelse nu, hvor stemningen er ved at vende!