Cand.scient. (fysik) og Ph.d. (elektronik).

Der er ikke noget som at være bagklog, men nogle har faktisk noget at have det i. Civilingeniør, Paul-Frederik Bach, der arbejdede 4 årtier i den jyske elforsyning og sidenhen som konsulent, forudsagde allerede i december 2009 den europæiske elforsynings sårbarhed. I en (desværre fristes man til at sige) rammende forudsigelse skrev Paul-Frederik i en analyse: “De fleste dømmer uden videre kul ude på grund af CO2-emissionen. Naturgas har fortræffelige egenskaber, men er heller ikke CO2-fri. Hertil kommer, at naturgassen i Nordsøen er ved at slippe op og i hvert fald ikke rækker til levetiden af et kraftværk. Det er ironisk, at den energipolitiske udvikling, som blev skudt i gang af en prisstigning på arabisk olie i oktober 1973, skal ende med, at hele Vesteuropa bliver lige så afhængig af import af naturgas fra stater eller gennem stater, som kan blive lige så ustabile som de lande, hvorfra vi fik olien før 1973.

Det er ironisk, at den energipolitiske udvikling, som blev skudt i gang af en prisstigning på arabisk olie i oktober 1973, skal ende med, at hele Vesteuropa bliver lige så afhængig af import af naturgas fra stater eller gennem stater, som kan blive lige så ustabile som de lande, hvorfra vi fik olien før 1973.

Du kan læse hele analysen fra 2009 med titlen “50% wind energy – Options and challenges ” her: http://pfbach.dk/firma_pfb/options_and_challenges.pdf

I et nyt notat gør Paul-Frederik status over den europæiske elforsynings sårbarhed. Han skriver bl.a.: “European electricity consumers have experienced very high and fluctuating electricity prices in 2022. The war in Ukraine has been blamed, but there are several other reasons. There have been stable conditions for so long time, that most countries forgot to prepare themselves for supply problems. Suitable fuel reserves and more dispatchable generation could probably have limited the consequences of the crisis.

Læs hele analysen her: http://pfbach.dk/firma_pfb/references/pfb_challenged_european_electricity_markets_2022_12_14.pdf