Cand.scient. (fysik) og Ph.d. (elektronik).

Den hollandske regering har udpeget Borssele som det foretrukne sted for ​​to nye kernekraftværker. Regeringen er dermed gået i gang med de første forberedelser til opførelsen af ​​to generation III+ værker. Regeringen forventer, at værkerne vil være færdige omkring 2035, og at hver kernekraftværk vil have en kapacitet på 1000 til 1650 MWe. De to reaktorer ville således stå for 9 til 13 procent af elproduktionen i 2035. Regeringen forbereder sig også på at forlænge levetiden på det eksisterende kernekraftværk i Borssele, så det kan fortsætte med at fungere efter 2033.

Det skriver den nederlandske regering i dag på dens officielle hjemmeside www.rijksoverheid.nl.

Som argument for kernekraft skriver regeringen:

Ud over fokus på blandt andet vind- og solenergi har regeringen valgt kerneenergi, fordi Nederlandene har brug for alle rene energikilder for at nå klimamålene og for ikke at udlede mere CO2 i produktionen af ​​el inden 2040. Derudover er kernekraft uafhængig af vejrforhold og bidrager dermed til et stabilt energimix.

Det eksisterende atomkraftværk i Borssele producerer omkring 3,8 TWh el om året. Afhængig af antallet af driftstimer vil de to nye atomkraftværker producere omkring 24 TWh el årligt. Det betyder, at de to nye kernekraftværker tilsammen vil levere 9 til 13 procent af elproduktionen i 2035.

De to kernekraftværker vil dermed alene producerer mere end dansk vind og sol, der forventes at slå rekord og producere omkring 20 TWh i 2022.