Tidl. lektor i fysik, energi og klima ved DIA og DTU. Nu næstformand i REO.

Overskriften er hentet fra Politiken den 7/7. Vedtagelsen af dette blev ifølge Politiken fulgt af klapsalver fra mange parlamentsmedlemmer, og REO klappede med!!

At også naturgas var taget med som “grøn energi” skyldes nok to ting: Dels situationen omkring Ukraine og den manglende russiske gasforsyning, – dels at resultatet kunne være et andet, hvis man kun stemte om atomkraften.

Danske Pernille Weiss og Søren gade støttede forslaget, mens Morten Løkkegaard og Asger Christensen (alle fra V) undlod at stemme.

Generelt må det være det mest positive for kernekraften, vi har oplevet i flere årtier.

Desværre klamrer de fleste hjemlige politikere sig stadig til Danmarks afvisning af kernekraften i 1985, og især vores minister, Dan Jørgensen, anerkender ikke kernekraften som et brugbart middel imod klimaændringerne. – Men han føler sig så klemt i debatten, at han i et indlæg imod kernekraften i Politiken den 6/7 havde inddraget fem “meningsfæller” som medunderskrivere, selv om de ikke var spurgt.

Dette har Politiken rettet den 8/7, og andre aviser har omtalt fadæsen.